Xus Martín García
És professora titular de la Facultat de Pedagogia de la UB i coordinadora del màster “Educació per a la ciutadania i en valors”. Imparteix docència en assignatures vinculades a Teoria de l’Educació i Educació en valors en els Graus de Pedagogia i d’Educació Social. Les principals línies de recerca en les que ha treballat són: disseny de materials d’educació en valors per a Primària i Secundària, treball per projectes, aprenentatge-servei, acció tutorial, i adolescents en situació de risc.
Algunes publicacions:
MARTÍN, X. (2006) Investigar y aprender. Cómo organizar un proyecto. Barcelona, Horsori, 2006.
PUIG J.M., MARTÍN, X. (2007) Competencia en autonomía e iniciativa personal. Madrid: Alianza Editorial.
MARTÍN, X. y PUIG J. M. (2007) Les set competències bàsiques per educar en valors. Barcelona: Graó.
MARTÍN, X.; PUIG J.M.; PADRÓS M.; RUBIO L.; TRILLA J. (2008) Tutoría, Técnicas, recursos y actividades,. Madrid: Alianza Editorial.
MARTÍN, X. (2008) Descarados. Barcelona: Ocatedro.
MARTIN, X. (coord) (2012) Per a una pedagogia del servei. Barcelona, Minyons Escoltes i guies de Catalunya. Col. Decrera.
Roser Batllé Súñer
És pedagoga, dedicada durant quasi tota la seua trajectòria professional a l’educació en el temps lliure, l’educació en valors i la formació del sector associatiu. Actualment està centrada en la difusió de la metodologia de l’aprenentatge-servei, que consistix senzillament a aprendre a través de fer un servei a la comunitat.
Ha sigut educadora en el temps lliure; mestra d’educació especial; directora de l’escola de formació d’animadors de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; i cofundadora del moviment educatiu Movibaix i de la Fundació Esplai. Les seues àrees de treball han sigut, sobretot, la formació d’educadors i l’elaboració, execució i avaluació de programes educatius.
És autora o coautora de diverses publicacions educatives, entre elles, el llibre Aprenentatge-Servei (ApS). Educació i compromís cívic i de llibres de text de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania de Secundària i Primària.
A Espanya forma part del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei a Catalunya i de Fundació Zerbikas en el País Basc, ambdós entitats dedicades a la promoció de l’aprenentatge-servei.
A nivell internacional, col·labora amb la Fundació SES, d’Argentina i amb la Fundació Kreanta per a la Càtedra Medellín-Barcelona. També forma part de la Xarxa Iberoamericana d’Aprenentatge-Servei. Actualment també és professora-col·laboradora en ESADE.
El 2008 va ser triada Emprenedora Social d’Ashoka per a desenvolupar el projecte de promoció i difusió de l’aprenentatge-servei a Espanya.
Alberto Cèsar Croce
Es educador popular i mestre. És fundador i president de la Fundació SES (Argentina).
Actualment representa a les Organitzacions Socials Educatives en el Consell de Polítiques Educatives del Ministeri d’Educació de la Nació i integrant de la Mesa Nacional de Coordinació del Programa Nacional d’Inclusió Educativa. Fundador i integrant de la Plataforma Educativa d’Organitzacions Socials per al MERCOSUR.
Ha sigut designat com a representant de les Organitzacions Socials en el Consell Assessor Iberoamericà de les Metes 2021.
Integrant de la Comissió Directiva i Coordinador de la Comissió de Finançament Internacional per al Desenvolupament de la Xarxa Latindadd i representant de la dita xarxa en la Comissió de la UNESCO sobre Conversió de Deute per inversió social.
Ha sigut designat per la Campanya Llatinoamericana pel Dret a l’Educació com un dels dos representants d’Amèrica Llatina en el board mundial de la Campanya Global per la Educació (GCE).
És integrant dels consells de diverses organitzacions socials.
Anteriorment es va exercir com a responsable de l’Assessoria en Gestió de la Xarxa de Suport Escolar i Educació Complementària (integrant d’INTERXARXES); coordinador general del programa nacional “Estudiar val la pena!” del Centre Nacional d’Organitzacions de la Comunitat, orientat al suport de les organitzacions comunitàries que treballen amb adolescents en situació de pobresa que no estudien, ni treballen; Integrant de l’Equip Nacional de Comunitats Eclesials de Base d’Argentina; consultor de projectes d’Iniciatives per al Desenvolupament Social (IAF-Fundación Torxes); consultor del Fons d’Organització Social del FONCAP; i responsable del Programa “Guaixant i Creixent” del Centre de Formació Social i Pastoral Pau VI.
Entre les seues últimes publicacions es troben:
IFECEP (ÍNDEX DE FINANÇAMENT PER A L’EQUITAT I LA QUALITAT DE LA EDUCACIÓ PÚBLICA . Fundació LA SEUA, juliol del 2009
UN NOU MARCO REGIONAL. En Latindadd, maig 2008
DESAFIAMENTS ACTUALS PER A UN NOU VOLUNTARIAT. En “VOL – Revista de la Federació Catalana de Voluntariat Social. Barcelona, Gener del 2008
EL FINANÇAMENT EDUCATIU EN EL CENTRE DEL DEBAT PER A GARANTIR EL DRET A L’EDUCACIÓ. En La Piragua, revista llatinoamericana d’Educació i política n° 26. CEAAL, Panamà, 2007
LES ORGANITZACIONS SOCIALS: IRRUPCIÓ DE NOUS ACTORS. En “Participació e Innovació en l’Educació Superior”.(Complilación) Ministeri d’Educació, Ciència i Tecnologia, Buenos Aires, 2007
EL DRET A L’EDUCACIÓ. UN DESAFIAMENT PER A L’ESTAT I LA SOCIETAT CIVIL. En “Per un món millor”.(Compilació) Edicions AMIA – PNUD. Buenos Aires, Novembre del 2007.
EL MERCOSUR DES DE LA PERSPECTIVA DE LES ORGANITZACIONS SOCIALS. En “La Dimensió Social del MERCOSUR” (Compilació). Ministeri de Desenvolupament Social. Buenos Aires. Juliol de 2006.
“EDUCAÇÃO E DESENVOLVIMENTO: ESCENARIS PARA A EDUCAÇÃO EM PAÏSOS IBERAMERICANS” En seminari Internacional de Fundació Telefónica, Sao Paulo, Maig del 2006
RESISTÈNCIES PER A LA INCLUSIÓ EDUCATIVA. En “Adolescents i Inclusió Educativa” (Compilació) Ed. Novetats Educatives, Buenos Aires, 2005
BICENTENARIS I JOVENTUT: Temps d’Inclusió. En “Construir Bicentenaris: Argentina” (Compilació) Ed. Cares i Caretes, Buenos Aires, 2005
Pedro Uruñuela Nájera
Nascut a Logronyo, La Rioja (1947). És Llicenciat en Filosofia i Lletres. Catedràtic de Batxillerat.
Inspector d’Educació. Professor Associat de la UNED, Facultat d’Educació (2002-2006). Ha sigut també Coordinador d’Educació en la Conselleria de Castella-La Manxa i ha exercit de professor associat en la UNED. També va ser Subdirector General de l’Alta Inspecció del Ministeri d’Educació, Política Social i Esport d’Espanya.
Ponent i participant en activitats de formació del professorat, especialment les relacionades amb l’organització i direcció escolar, i també la convivència en els centres.
Membre fundador i coordinador del Projecte Turkana, projecte de desenvolupament de la convivència en què han participat 10 instituts de Fuenlabrada (Madrid).
Tesi doctoral sobre “La disrupció en l’aula. Anàlisi i Propostes”.
És membre actiu de la Red Española de Aprendizaje Servicio.
Lluís Esteve Garnés
Pare de dues filles. Diplomat en Magisteri i Màster en Cooperació per al Desenvolupament per la Universitat de Barcelona. Mestre de Primària i cap d’estudis de l’Escola Sant Jaume de l’Hospitalet durant 14 anys.
Responsable de l’Agrupament Escolta Arrels (1987-1994) i director de la Fundació Akwaba (1992-2002). Ha coordinat nombrosos projectes de cooperació a la Costa d’Ivori (Àfrica). Membre de la Junta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament amb la responsabilitat de la relació amb els moviments socials (2001-03). Ha participat en la creació i desenvolupament del Pla Integral i de la Comissió d’Entitats de Collblanc-la Torrassa i de la Festa de la Diversitat de l’Hospitalet.
Des del 2003 he estat escollit regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet. El primer mandat amb responsabilitats en la Regidoria de Medi Ambient i des del 2007 és regidor d’Educació, president del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet i conseller del Consell Comarcal del Barcelonès. Des del 2011 és tinent d’alclade de l’Àrea de Serveis a les Persones que inclou les polítiques d’Educació, Cultura, Joventut i Esports.
Milita a ICV des del 2004, és el president d’ICV de l’Hospitalet des del 2005 i membre de l’executiva nacional des del 2008. Ha estat el responsable nacional de l’àmbit de Ciutadania del 2009 al 2011 i des del 2012 el responsable nacional de l’àmbit d’Educació d’ICV.
Claudi Parrell Ferrer
Claudi Parrell Ferrer (Sueca 1972) va cursar estudis d’Enginyeria Tècnica en Química Industrial a la Universitat Politècnica de València. Realitzà estudis d’aprofundiment en termodinàmica a l’École Nationale Supérieure des Industries Chimiques a Nancy (França).
Ha treballat com a professor de secundària en l’especialitat de Tecnologia durant 17 anys a diferents instituts de les Illes Balears, Catalunya i València. Els darrers 5 anys a impartit el curs de Tecnologies de la Informació i la Comunicació al programa de qualificació professional inicial d’informàtica a l’IES SUCRO d’Albalat de la Ribera, d’on és a l’actualitat Cap d’Estudis. El darrer any va coordinar el programa de servei-aprenentatge voluntariat informàtic que va ser guardonat amb el XIV premi d’innovació educativa ciutat d’Alzira.
En la seua vessant social, va col·laborar en l’etapa inicial de la plataforma Xúquer Viu, ha estat coordinador de la comissió de residus de l’associació ecologista Acció Ecologista Agró i es membre de l’Associació Muntanyeta dels Sants, organitzadora de diferents edicions del Voluntariat pel Valencià.
José Vicente Herráiz García
José Vicente Herráiz García és diplomat en la Facultat d’Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat Politècnica de València. Ha participat en diversos programes de “incubadores d’empreses”, com ara Yuzz de la Fundació , Socialnest, Akademia UPV de Bankinter, entre altres.
Ha estat guardonat amb diversos premis, com Millor Idea Emprenedora en el dia de la persona emprenedora de la CV 2011; millor projecte innovador en 2011 per la Universitat d’Alacant; reconeixement del Ministeri d’Educació i Cultura com jove emprenedor en 2011 en la Universitat Carlos III de Madrid; premi a la idea més innovadora en 2012 per la Universitat Florida, Bancaixa i CEEI; i premi a la millor idea de sostenibilitat rural per l’ajuntament de Requena.
Membre fundador de l’Associació d’Emprenedors de Torrent i Horta Sud. Associació que pretén ser una referència a nivell comarcal on els joves puguen acudir a rebre formació, ajuda, consulta i ser informats de tots els dubtes que els siguen de rellevant importància per a portar a terme el seu projecte o idea.
Amb tot això es pretén promoure l’esperit emprenedor i l’adopció de de noves tècniques, impulsar i liderar programes, tallers formatius i d’acompanyament amb l’objectiu de fomentar el talent dels joves, en col·laboració amb institucions públiques i privades de la ciutat i la comarca.
Actualment exerceix com assessor i consultor en un despatx del municipi, oferint solucions integrals a les empreses d’aquest mateix.
______________________________
NOTA: Anirem completant esta secció amb el perfil de la resta de ponents en els pròxims dies
0 Comments